Tips kring hur du hänger upp dina ljusslingor inne

Att hänga upp ljusslingor inomhus är något som passar bra, året om, inte bara till jul. Det är ett smart sätt att dekorera ditt hem på. Ljusslinga inomhus el hittar du hos Jemfix. Idag finns det grymt många varianter av ljusslingor att välja på. Många av dem är LED ljusslingor som drivs av batteri, men det finns även de som sätts in i väggen och drivs med el. De ljusslingor som är bland de enklaste att sätta upp, det är de som kallas för fairy lights. Det är då helt enkelt en slinga med lampor som är jämnt fördelade längs en kabel.

Använd rätt verktyg för uppsättning av dina ljusslingor

Att sätta upp ljusslingor i hemmet är en okomplicerad uppgift. Beroende på din inredning kan du använda olika metoder för att montera dem, såsom självhäftande krokar, transparent tejp, små spikar, löstagbara självhäftande remsor eller till och med ingen monteringsutrustning alls.

Börja med att välja ut de ljusslingor du vill ha för att hänga upp. När du väljer ljusslingor för att dekorera ditt hem är det viktigt att tänka på din inredningsstil och behoven i rummet. Du kan välja de mer traditionella ljusslingor som oftast används för att dekorera en julgran, eller så kan du välja slingor med mindre glödlampor för en subtilare effekt. Å andra sidan finns det ljusslingor med större glödlampor som kan skapa en mer iögonfallande belysningseffekt. Fairy lights är bland de mest enkla att sätta upp, särskilt om du vill undvika att spika hemma.

Viktiga faktorer att ta i beaktning

Förutom att överväga storlek, utseende och ljusstyrka hos glödlamporna finns det några andra faktorer som du bör ta hänsyn till. Se till att ljusslingan är tillräckligt lång för att passa i det utrymme du vill dekorera. Om du behöver täcka en större yta kan du koppla samman flera slingor, men det kan vara utmanande att dölja pluggarna i mitten om de bara når halvvägs över rummet. En annan bra idé är att satsa på ljusslingor med LED-lampor, eftersom de är energieffektiva och har en längre livslängd.